En zo is de CrossFit Open alweer achter de rug. 19.5 bracht wat velen van ons al dachten: Thrusters. Hoe kunnen ze ook ontbreken?Uiteraard was er nog enige discussie over de variatie. Standaard gewicht of juist zwaar? We hebben pas 1 workout met dumbbells gehad, gaan we die soms doen? En waar combineren ze ze mee? Burpees?

Nou het antwoord kwam donderdagnacht: veel. Het zijn dit jaar wederom veel thrusters! 105 van die krengen!

Natuurlijk moest er ook nog iets anders komen en dat werden chest to bar pull ups, eigenlijk Fran alleen dan aan de drugs…Mat Fraser en Tia Toomey beten het spits af en zetten gelijk acceptabele tijden neer. Mat had nog geen 7 minuten nodig, hij had met een beetje pijn en moeite de workout dus 3 keer kunnen doen in de toegestane tijd. Dit gaf ons in Almere een beetje hoop, dan zal het toch allemaal wel meevallen?

Nou, niet dus. Wat een slijtageslag en een waardige afsluiting van de 1ste open van dit jaar. Ergens in oktober zal er weer een editie plaatsvinden. Dan kan je je plaatsen voor de CrossFit Games van 2020!

Naast de open hadden we natuurlijk nog meer moois, zoals een herhaling op vrijdag (die hel hadden we al eens eerder gedaan), lastige dumbbell overhead squats de dag ervoor en een super relaxte squat sessie in de OLY les van donderdag. Die gaat in de gewone lessen waarschijnlijk ook weer terug komen… benieuwd?

In de OLY lessen hebben we de afgelopen tijd super veel puur op techniek getraind. Heel veel herhalingen, gericht op alle stapjes die allemaal maar goed moeten gaan in de clean & jerk of snatch. Uiteraard heb je voor die honderden kilo’s ook aardig wat kracht nodig, dus gaan we de komende tijd wat meer kracht sets toevoegen. Zo deden we dat maandag met presses en donderdag dus met squats. Grote sets, goede positie houden en retesterk worden!

Komende week stappen we weer lekker op de fiets, doen we een Tabata of twee en kan je op zoek naar je zwaarste clean and jerk.

Fijn weekend en tot volgende week!

 

Gratis proefles