Januari zit er alweer bijna op mensen! Wat gaat het toch allemaal hard als je het zo naar je zin hebt bij!

We hadden er afgelopen week ook weer zin in en we begonnen goed met een benen sloper op de maandag. 3 workouts met elk een squat met de zandzak, med ball of kettle bell erin liet zijn sporen achter.

De zandzakken worden langzamerhand een favoriet onderdeel voor de Immaculates. Hoe zwaar ze ook zijn en hoe moeilijk die dingen alles ook maken, het is super leuk om ermee aan de bak te gaan. Volgende week komen ze ook weer terug, dan gaan ze over de schouders!

Verder gingen we door met lopen/staan op de handen tijdens de gymnastics lessen. Iedereen is super enthousiast over de lessen van Mariska en elke keer gaat het ietsje beter. Binnenkort is het een makkie om op de handen door kantoor of het park te lopen. Volhouden toppers!

Vorig jaar kwam de handstand walk zowaar terug in de Open, de jaarlijkse wereldwijde CrossFit competitie waar iedereen aan mee kan doen. Dit jaar staat de Open ook alweer op de stoep, nog een maandje te gaan en dan gaat de CrossFit wereld van start. Doe jij ook mee? Met een beetje geluk en heel veel fitness kan je zomaar je ticket naar de Games winnen!

Je kan ook nog meedoen met The Nationals! We hebben een grote club Immaculates die elke maand een workout doen in deze landelijke competitie. Nu staat de 2e seizoenshelft op het punt te beginnen en jij kan nog meedoen met dit deel van de competitie. Wil je dat doen? Schrijf je dan in op de website van The Nationals en doe de placement WOD. Dan kan je gewoon nog meedoen om de finaleplaatsen!

Om nog even bezig te blijven met de lastige bewegingen in CrossFit en het oefenen daarmee, gingen we vrijdag aan de slag met Pistols. Voornamelijk een stukje mobiliteit maar toch zeker ook kracht in de beentjes en balans overal. Als dat alles in orde is, met het lukken… Maar gelukkig hebben we allerlei manieren om dit eerst te oefenen en opties om deze beweging tijdens de workout aan te passen.

Om de week even in stijl af te sluiten deden we gister een 40 (!) minuten EMOM van fietsen, dumbbell thrusters, double unders en burpees. Elke minuut was een uitdaging om de benodigde herhalingen te behalen en jullie hebben keihard jullie best gedaan om dat elke minuut weer te doen! Een aantal van jullie zat er verslagen bij aan het eind, was dit voor jou ook 1 van de zwaarste workouts ooit?

Volgende week gaan we natuurlijk gewoon weer verder met onder anderen een variatie van Fran, sprinten op de fiets en strict pull ups.

Zin in! Fijn weekend!

Namens het hele team van CrossFit Immaculate.

www.crossfitimmaculate.nl

 

Gratis proefles